Välkommen till HarpMeet - Munspelsfestival 2019 - 12-15 September - Norrköping

Vi har den stora glädjen att få presentera det sjunde året av HarpMeet. Vi har även detta år gått all in och utökat festivalen med 1 extra dag som kommer att fokusera på folkmusik.

 

Att anordna ett så här stort event vore omöjligt utan våra sponsorer, så vi vill rikta ett stort tack till 4Sound Norrköping, Hohner, Norrköpings Kommun och Hotel Nordic. 

 

Varmt välkommna till HarpMeet 2019 önskar Markus Korhonen & Joel Andersson tillsammans med styrelsen!

Program

 

Nytt för i år är att vi har utökat programmet med 1 dag samt så kommer allt att ske på Hotel Nordic, inklusive huvudkonserten.


Hotel Nordic

Stockholmsvägen 16
602 17 Norrköping


PDF:

https://www.dropbox.com/s/dpakga5txd4tqkb/Agenda.pdf?dl=0

 

 

Knockout Greg & The Jukes - Konsert


Efter 20 år av turnerande och sex album med Knock-Out Greg & Blue Weather är Knock-Out Greg grundligt etablerad i toppskiktet av Svensk blues. Nu är han tillbaka med sitt nya ännu bättre band

”The Jukes”. I denna konstellation så fokuserar Knock-Out Greg uteslutande på sång och munspel.


Detta ingår i din HarpMeet biljett och tillkommer inte som extra kostnad.

Filip Jers & Emil Ernebro - Konsert


Ernebro och Jers tänjer på gränserna på vad deras instrument kan göra och låta som. Akustisk gitarr och munspel har ett jordnära ljud som många kan relatera till. Emil Ernebros fingerspel på gitarr är i absoluta världsklass och Filip Jers har kallats ”The Swedish Harmonica Sensation” av internationella

musikjournalister. Deras repertoar består av låtar från den amerikanska folk- och jazzrepertoaren, filmmusik, poplåtar från 60-70 talet och svenska visor. Ledord för deras musicerande är spelglädje, spontanitet och sväng! Både skånska världsmästaren på munspel, Filip Jers, och gitarroraklet från Bengtsfors, Emil Ernebro, är två glada unga herrar i 30-års åldern med glimten i ögat och som utstrålar värme så fort de kliver upp på scenen. Deras blickar och leenden möter publiken direkt och skapar en gemytlig stämning.


Detta ingår i din HarpMeet biljett och tillkommer inte som extra kostnad.

Brendan Power - Konsert


Brendan Power är en av dom mest kreativa, skickliga och mångsidiga munspelare i världen. Han har spelat in över 20 solo album i dom flesta musik stilar på diatonisk och kromatiskt munspel med han egna stämningar. I sin karriär som professionell musiker så har han spelat in med bland annat Van Morrison, Kate Bush, John Williams med flera. Hans musik finner ni i många Hollywood produktioner bland annat Oscar vinnande soundtracket till Atonement, Jackie Chan's Shanghai Noon. Brendan är också en respekterad munspelstekniker och en pionjär på många munspelskoncept. Bland annat så är han mannen bakom half-valving, populära alternativa stämningar så som Paddy Richter & PowerBender. Brendan är också skaparen av Lucky 13 munspelen.


Detta ingår i din HarpMeet biljett och tillkommer inte som extra kostnad.

Knockout Greg - Workshop


För er som känner till Knockout Greg behövs ingen större förklaring, för er som ännu inte känner till honom, här har ni eran förlorade pusselbit i livet.

Nu har ni chansen att ta del av Knockout Greg's unika kunskap och spelstil på Lördagen den 13/9.Filip Jers - Workshop - SV


  • Övningsmetodik


När ni hör Filip Jers spela så kommer ni att tappa hakan! På Lördagen den 13/9 har ni möjlighet att få ta del av en av hans hemligheter, Övningsmetodik. Dvs. hur ska man öva, vad skall man öva på och hur övning blir roligt!

Brendan Power - Workshop - EN


  • Specialist harmonicas for folk music styles
  • Extending the capabilities of chromatic & diatonic harmonicas


Brendan Power har under många år utvecklat nya munspelsmodeller, stämningar och tillbehör. Det mesta tillverkar han med hjälp av 3D skrivare. På fredagen den 12/9 har ni möjlighet att få en introduktion till hans unika uppfinningar.

Erland Westerström - Workshop


  • Svensk Folkmusik


Erland Westerström är en av extremt få munspelare som antagits till en högre musikutbildning i Sverige (Kungl. musikhögskolan i Stockholm). Han spelar huvudsakligen svensk folkmusik men gör gärna utflykter till andra genrer. Särskilt varmt om hjärtat ligger bluesen som var den första ingången till munspelet.


På Fredagen den 12/9 så kommer ni få ta del av hans unika kunskap inom Svensk folkmusik.

J.A. HarmonicasSom en av fem personer i världen med titeln ”Hohner Affiliated Customizer” och en andraplats i munspels VM så kan man minst sagt säga att Joel är väldigt unik! Men också för att han på kort tid byggt upp ett varumärke som idag förknippas med Rolls Roys i munspelsvärlden. Joel kommer att sälja munspel och tillbehör. 

Session/Buskspel och öppen scen


På fredagen den 13/9 så bjuder vi in alla “andra" musiker för en full session/buskspel. Det kommer även finnas en öppen scen.

Norrköping Blues Jam


Vi bjuder in alla “andra" musiker för en full jam session på Lördag den 14/9.


Har du alltid drömt om att stå på scen och spela med ett av dom ledande bluesbanden? Nu har du chansen! Fredrik Karlsson är jamledare för årets Blues Party och bakom honom står The Jukes som husband!

Bluespodden


Sveriges så vitt vi vet enda podcast om Blues & Roots musik av och med musikerna Tommy "bigT" Moberg & Fredrik "Skanky Fred" Karlsson - Tune in folks!


Bluespodden kommer finnas på plats under hela HarpMeet, där dom kommer göra repotage och intervjuer.

Köp & Sälj & Lotteri


4Sound Hohner Shop - Marknad - Köp, Byt & Sälj


Vi har ett fortsatt gott samarbete med 4Sound Norrköping som förutom att ställa upp som sponsor även ställer upp en "Hohner Shop” som  ger samtliga deltagare en rabatt på 25% på ordinarie prislista samt fri frakt för beställningar som utförs under själva eventet.


Vi kommer även ha några bord tillgängliga för delatagare som vill sälja/byta/köpa munspels prylar. Så ta med er allt som ni inte använder, kanske det kan komma till nytta för någon annan?


Anmäler ni er innan Midsommar 2019 så deltar ni automstiskt i vårat fina lotteri, efter Midsommar så kostar det 100:- att delta.Biljett till HarpMeet -  Endast 40 platser

HarpMeet 2019 har endast 40st platser, så se till att boka din nu!

Kostnaden för årets festival är 1300:-


Biljetter till HarpMeet köps här: BILETTO

https://billetto.se/e/harpmeet-2019-biljetter-352273/

I HarpMeet biljettpristet ingår även:


- Medlemskap till föreningen HarpMeet

- Rabatt hos 4Sound Norrköping

- Biljett till Konserter & jam

- Workshops

Boende i Norrköping - www.hotelnordic.se

 

*Boende för eventet bokas på egen hand, rabatterat pris finns hos Hotel Nordic där alla event kommer att ske.

 

*Vid bokning kan ni föreslå en annan deltagare att dela rum med!


*Lämna den informationen till Hotell Nordic

 

Parkering finns på Hotel Nordic dom har en väldigt bra restaurang, bar och fantastisk frukost. Alla workshops och konserter kommer att hållas på Hotel Nordic.

 

Hotel Nordic

Stockholmsvägen 16
602 17 Norrköping

www.hotelnordic.se


Enkelrum - 700:- / dygn

Enkelrum med Frukost, Lunch & Middag - 960:- / dygn


Dubbelrum 2 personer - 880:- / dygn

Dubbelrum 2 personer med Frukost, Lunch & Middag - 1400:- / dygn

 

info@hotelnordic.se

 

011 – 470 00 47

OBS! HarpMeet 2019, 12-15 September, Norrköping


Vid frågor kontakta


Markus Korhonen 072-5256239

Joel Andersson 076-8008266

info@harpmeet.se


               (Med förbehåll för eventuella förändringar i program eller lokal)